• Boströms Ur & Guld - ett tryggt val i mer än 35år!
Payment with Klarna
Fri frakt från 1000kr / Snabb & säker betalning med Klarna

Norrbottenssmycken

Hos oss kan du hitta ett noggrant utvalt sortiment från Norrbottenssmycken. Varje smycke är unikt med vackra detaljer där den karaktäristiska designen tydligt presenterar Norrbottenssmycken.

Norrbottensarmband silver Norrbottensarmband silver
Norrbottenscollier silver Norrbottenscollier silver
Norrbottenshänge lilla silver Norrbottenshänge lilla silver
Norrbottenshänge Lilla Guld Norrbottenshänge Lilla Guld
Norrbottenshänge Stora Silver Norrbottenshänge Stora Silver
Norrbottenshänge Stora Guld Norrbottenshänge Stora Guld
Norrbottensörhängen Stora Guld Norrbottensörhängen Stora Guld
Norrbottensörhängen Små Guld Norrbottensörhängen Små Guld

Norrbottenssmycken - En svensk smyckestradition 

Norrbottenssmyckena har länge varit ett populärt smycke att bära. Smyckena är skapta utifrån Johan Olof Degerman originalmönster. Han var en guldsmed som arbetade i Luleå och Haparanda. Idag är hans design fortsatt populär att bära och deras mest välkända & köpta smycke är Norrbottensringen. Smyckena från Norrbottenssmycken är av fin guld och silver.


Norrbottensringen 

Deras mest köpta smycke är Norrbottensringen och kommer i två tjocklekar. Mönstret som pryder ringen bl.a. är inspirerat av Degermans originalmönster, Tornedals-ornament med den typiska blomsterrundningen. 

Ringen kan köpas i både guld och silver och finns i smal och bred design. Det är ett vackert traditionellt smycke som tydligt kännetecknar svensk vintage. Det är en ringdesign som inte går ur tiden och kan med fördel bäras år efter år vid alla tillfällen. 


Ge bort en smyckestradition 

Att ge bort smycken är ofta en mycket fin gåva. Det brukar oftast finnas en tanke för det specifika smycket man valt. Vad den presenterar för den som ska bära den. Dessa smycken är inget undantag som också utstrålar pondus och stolthet. Ett fint tillfälle att ge bort exempelvis norrbottensringen är på examen eller studenten. 

Köp ringar, örhängen och hängen till dig själv eller någon nära. Är du osäker på vilket av smyckena du ska välja så kan du handla ett presentkort hos oss istället. 

Vi på Boströms Ur & Guld tycker det är viktigt med både kvalité på varorna vi säljer men också vår service. Du är välkommen in i vår butik i Luleå för en mer personlig service eller handla snabbt & smidigt online.